Home » Keukenmachine kopen tips » Op zoek naar een keukenmachine om noten te malen?

Op zoek naar een keukenmachine om noten te malen?

Als je op zoek bent naar een keukenmachine om noten te malen, ben je waarschijnlijk op zoek naar een hakmolen, of foodprocessor. Maar sommige multifunctionele keukenmixers beschikken ook over een hakmolen als opzetstuk. Hieronder zetten we de verschillende opties uiteen en doen we een paar aanbevelingen.

Keukenmachine om noten te malen

Multifunctionele keukenmachine om noten te malen

Een keukenmixer is vooral bedoelt om te kloppen, kneden en te mixen. Bekende merken zijn KitchenAid, Bosch, Kenwood, Bourgini en Silvercrest. Een keukenrobot is ideaal voor het maken van heerlijk cakebeslag, luchtig kloppen van eieren of het kneden van brood- of pizzadeeg. Er zijn tegenwoordig echter ook multifunctionele keukenmachines die uit te breiden zijn met opzetstukken voor hakken, raspen, maken van pasta, malen van vlees of persen van sappen.

Een goede multifunctionele keukenmachine om noten mee te malen is de Kenwood KHC29. W0SI Prospero+ of de Bosch MUM5 HomeProfessional.

Lees ook: beste keukenmachines van 2022.

Foodprocessor

Een foodprocessor is gemaakt om te malen, snijden en fijn te hakken. Je kunt er onder andere groenten mee snijden of raspen, noten hakken en fijnmalen, sauzen en soepen bereiden en kaas raspen. Sommige foodprocessors hebben ook een garde, klopper en kneedhaak, maar als dat primair je doel is kun je beter voor een keukenmixer gaan.

Een goede foodprocessor is de Bosch Multitalent 8 MC812S820 of de Magimix CS 3200 XL

Lees ook: keukenmachine of foodprocessor?

Hakmolen

Een hakmolen is bij uitstek dé keukenmachine om noten mee te malen. Een hakmolen is een handzaam apparaat waarmee je eten kunt hakken of snijden, zodat je dit niet met de hand hoeft te doen. Ideaal om een snelle soep, hummus of pesto mee te maken.

Wij raden de KitchenAid Mini Food Processor / Hakmolen aan.

Blender

Tot slot hebben we nog de blender, een handige keukenhulp voor het maken van soepen, shakes en smoothies. Een blender is niet geschikt om noten te malen, omdat hij vocht nodig heeft om te kunnen hakken.