Home » Merken keukenmachines » Kitchenaid Keukenmachines

Kitchenaid Keukenmachines

KitchenAid is een van de grootste, zo niet hét grootste merk voor hoogwaardige keukenmachines en foodprocessors. Maar met zoveel KitchenAid keukenmachines om uit te kiezen, is het moeilijk kiezen. De aanschaf van een KitchenAid keukenmachine is een grote beslissing en mogelijk een van de grootste investeringen in keukenapparatuur. Deze gids helpt je om een goede beslissing te maken.

KitchenAid Keukenmachine

KitchenAid mixers zijn op te delen in verschillende groepen, variërend van instapmodellen tot professionele keukenmachines. We beginnen met de instapmodellen, die ook de goedkoopste zijn:

  1. Instap modellen
  2. Modellen voor fanatieke thuisbakker
  3. Professionele KitchenAid keukenmachines

KitchenAid keukenmachine instapmodellen

Met hun iets kleinere mengkommen zijn al deze KitchenAid keukenmachines perfect voor het mixen, mengen en kloppen van kleine hoeveelheden. Kleinere gezinnen, huishoudens van 1-2 personen en gezinnen die slechts af en toe bakken kunnen hier prima mee uit de voeten. Zoals alle KitchenAid Keukenmixers zijn deze modellen ook uit te breiden met meer dan 12 hulpstukken die apart verkrijgbaar zijn. Met opzetstukken zoals een vleesmolen, pastapers of slowjuicer maak je er multifunctionele keukenmachine van.

De KitchenAid Classic heeft net wat meer vermogen dan de KitchenAid mini (250 watt vs. 275 watt) en een grotere mengkom (3,3 liter vs. 4,3 liter). Kies voor de KitchenAid mini als je echt geen ruimte hebt voor de classic. Hier vind je meer compacte keukenmachines.

KitchenAid Classic
Koop voor de laagste prijs
bol.com (€339,53)
Laatst bijgewerkt: 19 juli 2024 - 13:02
KitchenAid Mini
Koop voor de laagste prijs
bol.com
Laatst bijgewerkt: 19 juli 2024 - 13:02

Als je echter serieus bezig bent met bakken, raden we je aan om naar de Artisan KitchenAid Keukenmachine te kijken vanwege de extra capaciteiten en kracht om een ​​grotere verscheidenheid aan recepten aan te kunnen.

Model voor de fanatieke thuisbakker

Kitchenaid Artisan
Koop voor de laagste prijs
bol.com (€525,00)
Laatst bijgewerkt: 19 juli 2024 - 13:02

De KitchenAid Artisan is waarschijnlijk het meest iconische keukenapparaat dat er is. Het is verreweg het populairste model van KitchenAid en dit is de mixer die de meeste mensen besluiten te kopen en met een goede reden. Het vermogen van 325 watt kan recepten aan die tot meer dan 1 kilo bloem nodig hebben, zoals zwaar deeg.

De kantelbare kop is erg handig: kantel de kop naar achteren en bevestig de gekozen menghaak. Vervolgens schuif je de snelheidshendel naar de gewenste snelheid om te beginnen.

Professionele KitchenAid keukenmachines

Hoewel de Artisan Mixer de meest iconische KitchenAid keukenrobot is, zijn de KitchenAid Professional en Kitchen Heavy Duty keukenmachines de echte werkpaarden van de KitchenAid Mixer-serie. Als je graag in de keuken kookt, jezelf als een fervent kok of bakker beschouwt of een catering bedrijf runt dan is een professionele KitchenAid wat voor jou. Deze krachtige keukenmixers zijn perfect voor degenen die thuis bakken serieus nemen en van bijna alles grote hoeveelheden willen maken. Het is dankzijn de volledig metalen constructie een apparaat waar je nog jaren plezier van gaat beleven. De in hoogte verstelbare kom zorgt ervoor dat je gemakkelijk ingrediënten toe kunt voegen en de keukenmixer stabiel blijft staan. Als je zoveel kracht in een mixer met kantelbare kop zou stoppen, zou hij zo trillen en rammelen dat hij uiteindelijk de motor zou beschadigen en ook de mixer zou kunnen beschadigen.

KitchenAid Professional
Koop voor de laagste prijs
bol.com (€1.099,00)
Laatst bijgewerkt: 19 juli 2024 - 13:02
KitchenAid Heavy Duty
Koop voor de laagste prijs
bol.com
Laatst bijgewerkt: 19 juli 2024 - 13:02
Veelgestelde vragen over KitchenAid keukenmachines
Wat is de goedkoopste KitchenAid keukenmachine?

De KitchenAid Classic is de goedkoopste keukenmachine, met een prijs van net onder de € 400. Vergeleken met andere goedkope keukenmachines is dit nog wel aan de prijzige kant.

Wat is de beste kitchenAid keukenmachine?

Qua specificaties, mogelijkheden en kracht zijn de professionele KitchenAid keukenmachines de beste keukenmachines. Deze mixers zijn echter meer bedoelt voor professioneel gebruik, bij jou thuis heb je meer dan genoeg aan de KitchenAid Artisan.

Wat is het verschil tussen de KitchenAid Classic vs. Artisan?

Er zijn een paar belangrijke verschillen, allereerst het vermogen. Met een vermogen van 275 watt is de KitchenAid Classic minder krachtig dan de KitchenAid Artisan met een vermogen van 300 watt. Ook is de inhoud van de Classic kleiner: 4,3 liter vs. een 4,8 liter mengkom bij de Artisan. Tot slot heeft de KitchenAid Artisan meer snelheden: 10 vs. 6 bij de Classic.

Wat is een goed alternatief voor een KitchenAid keukenmachine?

Een goed alternatief voor een KitchenAid keukenmachine zijn keukenmachines van Kenwood. Net als KitchenAid maakt Kenwood hoogwaardige huishoudelijke apparatuur, waarmee je alle kanten op kunt. Bekijk hier alle beste keukenmachines.

Kenwood of KitchenAid keukenmachine?

Zowel Kenwood als KitchenAid maakt zeer hoogwaardige keukenmixers. Dit maakt het kiezen tussen beide er niet per se gemakkelijker op. Wel zijn er een paar belangrijke verschillen, allereerst de prijs: KitchenAid keukenmachines zijn een stuk duurder. Daartegenover staat dat KitchenAid meer aandacht besteed aan design en kleurkeuzes, alhoewel Kenwood daar met de Kmix serie goed op concurreert. Een ander groot verschil is de aandrijving: KitchenAid maakt gebruik van indirecte aandrijving, Kenwood van direct aandrijving. Het een is niet slechter dan het andere, het betekent alleen dat een KitchenAid keukenmixer minder vermogen nodig heeft om veel kracht te geven. De uitbreidingsmogelijkheden van beide merken zijn vergelijkbaar, maar bij KitchenAid betaal je voor een opzetstuk meer.

In welke kleuren zijn KitchenAid keukenmachines verkrijgbaar?

KitchenAid keukenmachines zijn verkrijgbaar in allerlei exotische kleuren: van pistache tot keizerrood en van agave tot inktblauw.

Verkrijgbaar bij

bol.com
blokker.nl (€495,00)
coolblue.nl (€499,00)
amazon.nl (€489,07)
Laatst bijgewerkt: 19 juli 2024 - 13:02