Home » Beste foodprocessor van 2023 » Beste baby foodprocessor

Beste baby foodprocessor

Als ouder wil je niets liever dan het beste voor je kind. Gezonde voeding is daarom van groot belang. Steeds meer ouders maken daarom zelf babyvoeding. Maar hoe zorg je ervoor dat deze gezonde voeding ook echt gezond is? Daarvoor is een goede keukenmachine voor babyvoeding essentieel. In deze blog gaan we op zoek naar de beste foodprocessor voor babyvoeding.

Top 5 beste foodprocessors voor babyvoeding

Hieronder vind je onze top 5 beste foodprocessors voor babyvoeding:

Alecto foodprocessor baby

De Alecto BFP-66 5-in-1 Baby Food Processor is een handig en veelzijdig apparaat dat kan stomen, mixen, pureren, opwarmen, ontdooien en zelfs flessen en spenen kan steriliseren voorafgaand aan het gebruik. Dit apparaat is eenvoudig in gebruik en heeft een grote mengkom van 1,3 liter. Het apparaat is ook gemakkelijk schoon te maken en neemt weinig ruimte in beslag. De Alecto BFP-66 is een betaalbare optie die veel functies biedt en geschikt is voor ouders die graag zelf babyvoeding willen maken.

Philips Avent 4-in-1 Stoommaalmachine

De Philips Avent 4-in-1 SCF883/01 foodprocessor is zeer gebruiksvriendelijk en maakt verse puree en hapjes in een handomdraai glad en zonder klontjes, door middel van pureren of stomen. Bovendien heeft de kan een inhoud van 1 liter, dus je kunt een flinke voorraad hapjes maken. De onderdelen van de foodprocessor kunnen gemakkelijk worden schoongemaakt in de vaatwasser. Een ander voordeel van deze baby foodprocessor is dat het stomen en mixen tegelijkertijd kan worden gedaan in dezelfde kan. Het apparaat is ook geschikt voor het verwarmen en garen van bevroren en rauwe ingrediënten. Tijdens het stomen kun je je bezighouden met andere dingen, en wanneer de maaltijd klaar is, geeft de pieptoon een signaal af om je terug te roepen.

Béaba Babycook Neo – Foodprocessor baby

De Béaba Babycook Neo is een stijlvolle en veelzijdige foodprocessor die perfect is voor ouders die houden van design en functionaliteit. Dit apparaat kan stomen, blenden, opwarmen en ontdooien. De babycook heeft een groot waterreservoir en een grote mengkom, waardoor je in één keer veel babyvoeding kunt maken. De babycook is ook nog eens gemakkelijk schoon te maken en neemt weinig ruimte in beslag. Het stomen zorgt ervoor dat alle voedingsstoffen en smaken van de ingrediënten behouden blijven. Het blenden zorgt voor een gladde textuur van de babyvoeding. Het apparaat is ook geschikt voor het opwarmen en ontdooien van voeding, zodat je de voeding van je baby altijd op de juiste temperatuur kunt serveren.

Beaba Babycook Neo Eucalyptus Green
Koop voor de laagste prijs
bol.com (€189,00)
Laatst bijgewerkt: 27 mei 2024 - 02:15

Easybaby Steam Baby Blender

Deze 4-in-1 foodprocessor baby kan stomen, blenden, opwarmen en ontdooien. Met de Easybaby Steam Baby Blender kun je gemakkelijk en snel gezonde en smakelijke babyvoeding maken. Het apparaat stoomt de groenten of fruit eerst, waarna je met één druk op de knop de voeding kan pureren of blenden. Dit zorgt ervoor dat de babyvoeding van constante kwaliteit is en dat de voedingsstoffen van de ingrediënten goed bewaard blijven. De Easybaby Steam Baby Blender heeft een grote kom, waardoor je in één keer meerdere porties babyvoeding kunt maken. Het apparaat is ook gemakkelijk schoon te maken, omdat de onderdelen in de vaatwasser kunnen. Een ander groot voordeel van de Easybaby Steam Baby Blender is dat het apparaat ook kan worden gebruikt om babyflessen en -potjes op te warmen en ontdooien. Zo hoef je geen extra apparaten aan te schaffen.

Philips Avent SCF870/20 baby blender stomer

De Philips Avent SCF870/20 babyvoedingmaker is een praktische en handige foodprocessor voor het maken van gezonde en voedzame babyvoeding. Belangrijke kenmerken van deze baby foodprocessor zijn de mogelijkheid om te stomen, blenden en verwarmen, de grote capaciteit van 800 ml (vaste voeding) / 450 ml (vloeistoffen), en de mogelijkheid om gepureerd en grof voedsel te bereiden. Het stomen en blenden vindt plaats in één kan, waardoor het apparaat zeer gebruiksvriendelijk is. Bovendien wordt er een receptenboekje met gezonde recepten voor je baby meegeleverd. Tot slot heeft de Philips Avent SCF870/20 babyvoedingmaker meldingen met een pieptoon, waardoor je niet bij het apparaat hoeft te blijven wachten.

Philips Avent SCF870/20 – Stomer / Blender
Koop voor de laagste prijs
bol.com (€130,00)
Laatst bijgewerkt: 27 mei 2024 - 02:15

Bosch MultiTalent 3 Foodprocessor

Hoewel deze foodprocessor niet specifiek ontworpen is voor babyvoeding, is het wel een geweldige optie voor ouders die op zoek zijn naar een veelzijdige en krachtige machine. De Bosch MultiTalent 3 foodprocessor is een compacte machine die een belofte van 50 functies doet. Ondanks de grootse belofte is het apparaat nog steeds relatief klein en compact. Het heeft een ruime kom van 2,3 liter met ruimte voor maximaal 500 g ingrediënten en kan tot zes eiwitten kloppen.

De foodprocessor wordt geleverd met een grote verscheidenheid aan accessoires, waardoor het een geweldige keuze is voor enthousiaste koks die graag experimenteren met nieuwe recepten. Met de Bosch MultiTalent 3 kun je onder andere ijsblokjes crushen voor een cocktail, koffiebonen, harde kaas, granen of kruiden malen, knoflook, uien of noten choppen, je ontbijtshake blenden, en slagroom en eiwitten opkloppen. Dit alles kan op 2 standen, fijn en grof. Het apparaat heeft een vermogen van 800W, wat meer dan genoeg is voor de meeste taken.

Een groot voordeel van de Bosch MultiTalent 3 foodprocessor is dat de meeste accessoires in de kom kunnen worden opgeborgen wanneer ze niet in gebruik zijn. Dit is vooral handig voor gezinnen en degenen die grotere hoeveelheden maken.

Bosch MultiTalent 3 Foodprocessor
Koop voor de laagste prijs
coolblue.nl (€95,00)
Laatst bijgewerkt: 27 mei 2024 - 02:15

Waarom een foodprocessor gebruiken voor babyvoeding?

Vroeger maakten ouders babyvoeding met de hand. Er werd flink gepureerd en gemixt om er zeker van te zijn dat de voeding zacht genoeg was voor baby’s. Vandaag de dag zijn er gelukkig meer geavanceerde methoden, zoals de foodprocessor. Hieronder leggen we uit waarom de foodprocessor zo handig is voor het maken van babyvoeding:

  • Snel: Met een foodprocessor kun je babyvoeding snel en efficiënt maken. Je hoeft niet meer lang te prakken of mixen, waardoor je tijd overhoudt voor andere belangrijke dingen in het leven.
  • Gezonder: Het maken van babyvoeding met een foodprocessor is gezonder dan kant-en-klare babyvoeding uit de supermarkt. Zo weet je precies wat erin gaat en kun je zelf kiezen welke ingrediënten je gebruikt.
  • Goedkoper: Zelf babyvoeding maken met behulp van een foodprocessor is goedkoper dan het kopen van kant-en-klare babyvoeding. Op de lange termijn kan het dus flink schelen in de portemonnee.

Ben je op zoek naar een foodprocessor voor het hele gezin? Hier vind je onze tips voor beste foodprocessors en beste kleine foodprocessors. Wil je naast hakken en pureren ook kunnen kneden en kloppen? Kijk dan eens naar een keukenmachine. Er zijn tegenwoordig ook multifunctionele keukenmachines, die eigenlijk een keukenmachine met blender ineen zijn.

Waarop te letten bij het kiezen van een foodprocessor voor babyvoeding?

Als je op zoek gaat naar een foodprocessor voor babyvoeding, zijn er een aantal belangrijke punten waar je op moet letten:

  • Geschiktheid: Niet alle foodprocessors hebben de juiste functies en eigenschappen die nodig zijn om babyvoeding te maken. Een must zijn functies om voedsel te stomen, te blenden en te pureren, waardoor het maken van babyvoeding veel gemakkelijker wordt.
  • Veiligheid: De veiligheid van je baby staat altijd voorop. Zorg daarom dat je een foodprocessor koopt die veilig is in gebruik. Ze zijn ook vaak gemaakt van materialen die veilig zijn voor baby’s, zoals BPA-vrij plastic.
  • Gemak: Babyvoeding maken kan een tijdrovend klusje zijn. Zorg daarom dat je een foodprocessor koopt die gemakkelijk schoon te maken is en die niet te veel opbergruimte in beslag neemt.
  • Extra functies: Sommige foodprocessors hebben extra functies, zoals het opwarmen en ontdooien van voedsel of het steriliseren van babyflesjes. Bedenk van tevoren welke functies voor jou belangrijk zijn.

Verkrijgbaar bij

bol.com (€77,40)
blokker.nl (€109,00)
amazon.nl (€109,00)
Laatst bijgewerkt: 27 mei 2024 - 02:15

Verkrijgbaar bij

amazon.nl (€173,09)
bol.com (€209,00)
Laatst bijgewerkt: 27 mei 2024 - 02:15

Verkrijgbaar bij

bol.com (€189,00)
amazon.nl (€189,99)
blokker.nl (€222,25)
Laatst bijgewerkt: 27 mei 2024 - 02:15

Verkrijgbaar bij

bol.com (€88,35)
amazon.nl (€103,95)
Laatst bijgewerkt: 27 mei 2024 - 02:15