Home » Keukenmachine kopen tips » Wat kun je met een keukenmachine?

Wat kun je met een keukenmachine?

Voordat je een keukenmachine gaat kopen, is het goed om te bedenken wat je er allemaal mee wilt gaan doen. Dit beïnvloedt namelijk wat de beste keukenmachine is voor jouw situatie. Ben je op zoek naar inspiratie en vraag je je af wat je eigenlijk allemaal kunt doen met een keukenmachine? Lees hieronder verder.

Wat kun je met een keukenmachine?

Wat kun je met een keukenmachine?

Zoals je hieronder zult zien, zijn de mogelijkheden met een keukenmachine eigenlijk eindeloos. Een keukenmachine is bedoelt om saaie handmatige karweitjes zoals kloppen, kneden, mengen en roeren te automatiseren. De verscheidenheid aan recepten die je kunt maken is wel afhankelijk van de opzetstukken die je erbij krijgt of bij koopt. De meeste keukenmachine worden geleverd met een ballongarde voor het kloppen, deeghaak voor kneden en een mengaak voor, je raadt het al, mengen!

Voor extra mogelijkheden breid je een keukenmixer uit met accessoires als een blender, hakmolen, vleesmolen, sapcentrifuge of pasta roller.

Hiervoor gebruik je een keukenmachine

Van zomer tot winter, van ijs tot gehaktbal: de keukenmixer staat het hele jaar voor je klaar.

Deeg maken voor koekjes, brood en pizza

Lekker pizzadeeg maken is een ware kunst. Met een keukenmachine wordt dit nog lekkerder en leuker. Heb je ook een broodbakmachine? Dan neemt de keukenmachine het zware werk voor je uit handen. Let er wel op dat je een keukenmachine koopt die dit ook goed kan. Hier vind je tips voor de beste keukenmachine voor zwaar deeg.

Pulled chicken of pulled pork maken

Zin in een salade met kip? Of een broodje pulled pork? Stop het malse, gekookte vlees in de mengkom en laat de rest door de keukenmixer doen. De basis voor een heerlijke gehaktbal mix je ook makkelijk!

Cake- en taartbeslag

Hier staat de keukenmachine vooral om bekend. Het is niet voor niets dat de keukenmachine standaard gebruikt wordt in iedere aflevering van Heel Holland Bakt. Je kunt echt van alles maken met een keukenmachine. Niet alleen cakes en taarten, maar ook scones, muffins, donuts, koekjes, cinnamon roles en zelfs worstenbroodjes!

Zelf ijs maken

De meeste mensen denken dat je alleen ijs kunt maken met een ijsmachine, maar ook met een keukenmachine zet je in een handomdraai een heerlijk dessert op tafel!

Mayonaise maken

Heb je ooit zelfgemaakte mayonaise geproefd? Dat is vet lekker! In de basis heb je alleen maar eieren en olie nodig, waardoor je flink bespaart. Ook kun je eindeloos experimenteren, maak bijvoorbeeld een pittige mayo, Belgische mayo of truffelmayo.

Scrambled eggs voorbereiden

Komt de familie langs voor een brunch? Bewaar het bicepswerk voor in de sportschool en gebruik de keukenmachine met ballongarde om de eieren te kloppen.

Guacamole maken

Een of twee avocado’s pureren is niet zo veel werk, maar grotere hoeveelheden voor bijvoorbeeld een feest of om in te vriezen? Dat is een klusje voor een keukenmachine.

Granola

Een gezonde, lekkere en voedzame granola maak je gemakkelijk met een keukenmachine.