Home » Keukenmachine kopen tips » Verschil foodprocessor en blender

Verschil foodprocessor en blender

Wanneer je op zoek bent naar een apparaat om je keukenwerk te verlichten, dan heb je vast al gehoord over foodprocessors en blenders. Maar wat is nu het verschil tussen een foodprocessor en blender en welke is de beste keuze voor jou? Lees verder om het uit te vinden.

Foodprocessor: hakken, snijden, raspen, pureren en mengen

De foodprocessor is je beste vriend als het gaat om het snijden, hakken, raspen en pureren van groenten en fruit. Het is de keukenkoning als het gaat om het verwerken van vastere ingrediënten. Bovendien kun je met een foodprocessor vaak ook nog eens mixen en kneden.

Een foodprocessor is een veelzijdig keukenapparaat dat een aantal taken uitvoert, waaronder:

 1. Hakken: Met een foodprocessor kun je snel en eenvoudig groenten, fruit, noten en andere harde ingrediënten hakken.
 2. Snijden: Het apparaat beschikt over messen die perfect zijn voor het snijden van groenten en fruit in verschillende maten en vormen.
 3. Raspen: Met een rasp-accessoire kun je gerust kaas, wortelen en andere groenten en fruit raspen.
 4. Pureren: Met een foodprocessor kun je ook groenten en fruit pureren tot een glad geheel, perfect voor soepen, sauzen en babyvoeding.
 5. Kneden: Sommige foodprocessors hebben ook kneed-accessoires, waarmee je deeg voor brood, koekjes en andere baksels kunt kneden.
 6. Emulgeren: Door de snelheid en precisie van de messen kun je in een foodprocessor ook sauzen en dressings emulgeren, waardoor ze glad en homogeen worden.

Blender: voor vochtige ingrediënten

De blender, aan de andere kant, is meer geschikt voor vochtige ingrediënten. Denk aan smoothies, sauzen en soepen. Het scherpe mes in de blender zorgt voor een snelle verwerking van de ingrediënten en resulteert in een glad resultaat. Dus, als je op zoek bent naar een apparaat voor drankjes, dan is de blender de juiste keuze.

 1. Mixen: Een blender is ideaal voor het maken van smoothies, sappen, soepen, dips en dressings, doordat het vloeibare en semi-vloeibare ingrediënten kan mixen tot een glad geheel.
 2. Pureren: Een blender is ook geschikt voor het pureren van groenten, fruit, noten en andere ingrediënten tot een glad geheel.
 3. Crushen: Bevroren producten zoals fruit en ijs kunnen ook worden verwerkt in een blender.
 4. Emulgeren: Een blender is ook geschikt voor het emulgeren van sauzen, dressings en dips, waardoor ze glad en homogeen worden.
 5. Crème aanmaken: Een blender is geschikt voor het aanmaken van crème, slagroom en andere luchtige mengsels.

Foodprocessor of blender?

Het hangt af van wat je precies wilt maken, of je nu voor een foodprocessor of blender moet gaan. Als je op zoek bent naar een apparaat om je groenten en fruit te verwerken, dan is een foodprocessor de beste keuze. Voor het maken van smoothies, sappen, soepen en andere gerechten is het een onmisbaar apparaat is in de moderne keuken.

Foodprocessor en blender ineen

Maar waarom kiezen tussen een foodprocessor en blender als je beide in één apparaat kunt hebben? Er zijn tegenwoordig foodprocessors met een blender-accessoire, waardoor je beide in één apparaat kunt hebben. Dus, als je op zoek bent naar een alles-in-één oplossing, dan is een foodprocessor met een blender-accessoire de juiste keuze.

Verkrijgbaar bij

amazon.nl (€59,99)
blokker.nl (€89,99)
bol.com
Laatst bijgewerkt: 19 juli 2024 - 13:02

Verkrijgbaar bij

coolblue.nl (€359,00)
bol.com (€409,00)
blokker.nl (€469,00)
Laatst bijgewerkt: 19 juli 2024 - 13:02